ブログで英語を勉強するブログ

自分の書いたブログを英訳したら、自分の言いたいことを言うための語彙を増やせそうな気がしたので、やってみるブログ。

[ものごとをシンプルに考えたいときのコーヒーのおともに、kladdkaka(クラッドカーカ)]を英訳する

今日は、これを訳してみよう。

 

concaffe.hatenablog.com

 

DeepL翻訳に助けてもらって英訳を考えて、できた英文をまた日本語訳してみて、意味が通れば良しとする。

 

  ものごとをシンプルに考えたいときのコーヒーのおともに、kladdkaka(クラッドカーカ)

  タイトル英訳   日本語訳

Enjoy kladdkaka with coffee when you want to think about things simply.
シンプルに物事を考えたいときに、コーヒーと一緒にkladdkakaをお楽しみください。

 

  本文英訳   日本語訳

I heard that coffee drinking time (fika) is an important part of the Swedish lifestyle. These people probably know a lot of suitable accompaniments for coffee.Cinnamon rolls and semla are well known fika snacks in Japan. I'm sure there are many more.
スウェーデンでは、コーヒーを飲む時間(フィーカ)を大切にしていると聞きました。この人たちは、コーヒーに適したお供をたくさん知っているのでしょう。シナモンロールセムラは、日本ではよく知られたフィーカのお菓子です。他にもたくさんあると思います。

When I searched for recipes for fika, I found a simple cake that made me think, " This is exactly what they make at home on a daily basis". It's a chocolate cake made with cocoa, kladdkaka. All you have to do is mix eggs, sugar, cocoa, and flour in melted butter and bake.
fikaのレシピを検索したところ、「これはまさに家で日常的に作られているものだ」と思うようなシンプルなケーキを見つけました。 それはココアを使ったチョコレートケーキ、kladdkakaです。溶かしたバターに卵、砂糖、ココア、小麦粉を混ぜて焼くだけです。
 

I believe that this can be done on a daily basis because it is less burdensome. Also, in order to continue as a daily activity, it is reasonable and makes sense for the recipe to be as simple as this .

When I am tired of all the things I have to do, I like to take a break and have a cup of coffee to rest my busy mind. I would enjoy a cup of bitter coffee with a piece of very sweet cake.

負担が少ないので、日常的にできると思います。また、日常的に続けていくためには、このようにシンプルなレシピであることが合理的であり、理にかなっていると思います。

やらなければならないことに疲れたとき、私は忙しい心を休めるためにコーヒーを飲んで一息つきたい。とても甘いケーキと一緒に苦いコーヒーを飲みたいですね。

How about making a kladdkaka in easy steps using simple ingredients to go along with your coffee at such times? It would be a good coffee time to sort out what you have that you don't have to do.
そんな時のコーヒーのお供に、シンプルな材料で簡単に作れるkladdkakaを作ってみませんか?自分の持っているものの中で、やらなくてもいいものを整理してみるのもいいコーヒータイムになるのではないでしょうか。

This time, I roasted the cocoa and added it to the butter to make it more fragrant and easier to mix. But it looks like a cake that can be made even if you are dynamic enough to put all the ingredients in a pan with melted butter and mix.
今回は、ココアをローストしてバターに加えることで、より香ばしく、混ぜやすくしました。でも、フライパンに溶かしたバターと一緒にすべての材料を入れて混ぜるだけの豪快さでも作れるケーキのようです。

I wonder if the reason why I can't keep it simple is because there are still some things that I can't cut down. Swedish rationalism is far away.
シンプルにできないのは、やはり切り捨てられないものがあるからなのかな。スウェーデンの合理主義は遠い。

The ingredients and recipe are as follows. I used a little less sugar, but it is very sweet, so I recommend enjoying it with a cup of dark roasted coffee. It would also be delicious with unsweetened whipped cream.

材料とレシピは以下の通りです。砂糖は少し少なめにしましたが、とても甘いので、深煎りのコーヒーと一緒に楽しむのがおすすめです。また、無糖のホイップクリームを添えても美味しいと思います。

 

Ingredients and recipe for kladdkaka
kladdkakaの材料とレシピ

Prep 1: Preheat the oven to 200°C.
Prep 2: Grease a cake pan with butter (not included).
Use a 15cm round cake pan with a removable bottom.

下準備1:オーブンを200℃に予熱しておく。
下準備2:ケーキ型にバター(分量外)を塗っておく。
15cmの丸いケーキ型で底が取り外せるものを使う。

1. Put the cocoa in a small saucepan and heat over low heat, stirring with a spatula. 30 seconds later, when the aroma of cocoa comes out, add the butter and stir to melt. When the butter is melted, remove the saucepan from the heat.
2 tablespoons pure cocoa (unsweetened)
50g butter
1. 小鍋にココアを入れ、ヘラでかき混ぜながら弱火で加熱します。30秒後、ココアの香りが出てきたら、バターを加えて混ぜて溶かす。 バターが溶けたら、鍋を火から下ろします。
純ココア(無糖):大さじ2
バター50g

2. Combine the eggs and sugar in a bowl and blend without whisking. Add salt and vanilla oil and mix.
1 egg
1/2 cup (100ml) sugar
A pinch of salt
1 to 2 drops of vanilla oil
2. ボウルに卵と砂糖を入れ、泡立てないようになじませる。 塩とバニラオイルを加えて混ぜる。
卵1個
砂糖 1/2カップ(100ml)
塩 ひとつまみ
バニラオイル 1~2滴

3. Gradually add the butter from (1) to the egg mixture in (2).
3. (1)のバターを(2)の卵液に少しずつ加えていく。

4. Sift the flour into (3 ) and mix with a spatula until the flouriness disappears.
1/2 cup (100ml) flour
4. (3 )に小麦粉をふるい入れ、粉っぽさがなくなるまでヘラで混ぜる。
小麦粉 1/2カップ(100ml)

5.Pour the batter into a buttered cake pan and bake in a preheated oven for 12 to 15 minutes.
5.バターを塗ったケーキ型に生地を流し込み、予熱したオーブンで12~15分焼きます。

6. After cooling, remove from the cake pan and sprinkle with powdered sugar.
Powdered sugar as needed
6. 冷めたらケーキ型から取り出し、粉糖を振りかける。
必要に応じて粉糖をかける

Before eating, warm the cake in a microwave oven for about 10 seconds at a time to achieve the desired softness.
食べる前に、電子レンジで温める。約10秒ずつ温めて好みの柔らかさに仕上げる。

 

 

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