[蒸し暑い日のさっぱりアイスコーヒーのおともに、ベイクドチーズケーキ]を英訳する
今日は、これを訳してみる。
DeepL翻訳に助けてもらって英訳を考えてみる。できた英文をまた日本語訳してみて、意味が通れば良しとする。
蒸し暑い日のさっぱりアイスコーヒーのおともに、ベイクドチーズケーキ
タイトル英訳 日本語訳
Baked cheesecake for a refreshing iced coffee on a steaming hot day.
蒸し暑い日に爽やかなアイスコーヒーを飲むためのベイクドチーズケーキ
本文英訳 日本語訳
Coffee always has a different taste.That's why it's always good.Iced coffee on a hot, humid, sweaty day is very special. Even better is an iced coffee with a clean aftertaste and a touch of acidity.
コーヒーはいつも違う味がする。 だからこそ、いつでも美味しいのです。 蒸し暑く、汗をかいた日に飲むアイスコーヒーは格別です。後味がすっきりしていて、酸味が効いているアイスコーヒーはさらにおいしい。
A good sour coffee goes best with something delicious in sourness. For example, "Hitotsubu no Muscat", a Japanese confectionery with a delicious sour muscat that is ahead of its season, was a wonderful accompaniment to coffee. Speaking of delicious sourness, there was also a classic. Cheesecake.
美味しい酸味のあるコーヒーには、美味しい酸味のあるものが一番合います。例えば、季節を先取りした美味しい酸味のあるマスカットを使った和菓子「ひとつぶのマスカット」は、コーヒーとの相性が抜群でした。美味しい酸味といえば、定番もありました。チーズケーキです。
This citrus-scented, less-sweet cheesecake would go well with a refreshing iced coffee.
Give it a lemony flavor. Use less sugar, and instead, when you eat it, spread a generous amount of orange liqueur marmalade on top. I think the aroma of Grand Marnier also goes well with coffee.
柑橘系の香りで甘さを抑えたチーズケーキは、爽やかなアイスコーヒーによく合います。
レモンの香りをつける。砂糖は控えめにして、食べるときにはオレンジリキュールのマーマレードをたっぷりと塗ってください。グランマニエの香りもコーヒーによく合うと思います。
Here are the ingredients and the recipe. I want to eat it as soon as I think of it, so let's just throw the ingredients in the blender and get going.
ここでは、その材料とレシピをご紹介します。思い立ったらすぐにでも食べたいので、材料をブレンダーに入れて さっそく作ってみましょう。
Ingredients and recipe for "Baked Cheesecake with Mixer"
"ミキサーで作るベイクドチーズケーキ "の材料とレシピ
Prep: Preheat the oven to 180°C.
Use a 12cm diameter mold with a removable bottom.下準備をする。オーブンを180℃に予熱します。
底が取り外せる直径12cmの型を使います。
Combine softened cream cheese and sugar in a mixer and blend until smooth.
200g cream cheese
2 tablespoons sugar
柔らかくしたクリームチーズと砂糖をミキサーに入れ、滑らかになるまで混ぜる。
クリームチーズ200g
砂糖大さじ2
Add the lemon juice and eggs to the mixer and blend until the color becomes even.
1 tablespoon lemon juice
1 eggレモン汁と卵をミキサーに加え、色が均一になるまで混ぜる。
レモン汁 大さじ1
卵1個
Add flour and baking powder to a mixer and blend.
2 tablespoons flour
1/2 teaspoon baking powder
ミキサーに小麦粉とベーキングパウダーを加えて混ぜる。
小麦粉 大さじ2
ベーキングパウダー小さじ1/2
Pour the dough into the mold, flatten the surface, and bake in the oven at 170℃ for 20-25 minutes.
Butter the bottom and sides of the mold, and attach a piece of baking paper cut to fit to make it easier to remove from the mold.生地を型に流し込み、表面を平らにして、170℃のオーブンで20~25分焼く。
型の底と側面にバターを塗り、型から取り出しやすくするために、サイズに合わせて切ったベーキングペーパーを貼り付ける。
Let cool, then cover with plastic wrap and refrigerate (3 hours or overnight). Spread the liqueur-blended marmalade on top.
Since the cake is not very sweet, I recommend a generous amount of marmalade on top.
Marmalade, as much as you like
Orange liqueur, to taste
冷ました後、ラップをかけて冷蔵庫で冷やす(3時間~一晩)。リキュールをブレンドしたマーマレードを上に塗る。
このケーキはあまり甘くないので、マーマレードをたっぷりとのせるのがおすすめです。
マーマレード(お好みで
オレンジリキュール(適量
You can use any liqueur you like. I think Grand Marnier is also delicious drunk on iced coffee like a cocktail.
お好きなリキュールをお使いください。グランマニエをアイスコーヒーに入れて、カクテルのように飲むのも美味しいと思います。
覚えておこうと思った単語と表現
- even better is ---
---は、なお良い - with a touch of acidity
酸味のある - go best with
と相性が良い - delicious in sourness
酸っぱくておいしい - ahead of its season
季節の先取り - citrus-scented
柑橘系の香りがする - less-sweet
甘さ控えめ - refreshing
さわやかな - give it a flavor of 〜
〜の味をつける - generous amount of 〜
たっぷりの〜 - as soon as I think of it
思い立ったらすぐに - Let’s get going.
始めよう、やってみよう、いってみよう - until the color becomes even
色が均一になるまで - a piece of baking paper cut to fit
サイズを合わせて切ったオーブンシート - be delicious drunk on 〜
〜に入れて/にして飲んでもおいしい
これまでピックアップした単語と表現 アーカイブ