ブログで英語を勉強するブログ

自分の書いたブログを英訳したら、自分の言いたいことを言うための語彙を増やせそうな気がしたので、やってみるブログ。

[蒸し暑い日のさっぱりアイスコーヒーのおともに、ベイクドチーズケーキ]を英訳する

今日は、これを訳してみる。

 

concaffe.hatenablog.com

 

DeepL翻訳に助けてもらって英訳を考えてみる。できた英文をまた日本語訳してみて、意味が通れば良しとする。

 

  蒸し暑い日のさっぱりアイスコーヒーのおともに、ベイクドチーズケーキ

 

 

  タイトル英訳   日本語訳

Baked cheesecake for a refreshing iced coffee on a steaming hot day. 

蒸し暑い日に爽やかなアイスコーヒーを飲むためのベイクドチーズケーキ

 

 本文英訳   日本語訳

Coffee always has a different taste.That's why it's always good.Iced coffee on a hot, humid, sweaty day is very special. Even better is an iced coffee with a clean aftertaste and a touch of acidity.
コーヒーはいつも違う味がする。 だからこそ、いつでも美味しいのです。 蒸し暑く、汗をかいた日に飲むアイスコーヒーは格別です。後味がすっきりしていて、酸味が効いているアイスコーヒーはさらにおいしい。 

A good sour coffee goes best with something delicious in sourness. For example, "Hitotsubu no Muscat", a Japanese confectionery with a delicious sour muscat that is ahead of its season, was a wonderful accompaniment to coffee. Speaking of delicious sourness, there was also a classic. Cheesecake.
美味しい酸味のあるコーヒーには、美味しい酸味のあるものが一番合います。例えば、季節を先取りした美味しい酸味のあるマスカットを使った和菓子「ひとつぶのマスカット」は、コーヒーとの相性が抜群でした。美味しい酸味といえば、定番もありました。チーズケーキです。

This citrus-scented, less-sweet cheesecake would go well with a refreshing iced coffee.
Give it a lemony flavor. Use less sugar, and instead, when you eat it, spread a generous amount of orange liqueur marmalade on top. I think the aroma of Grand Marnier also goes well with coffee.
柑橘系の香りで甘さを抑えたチーズケーキは、爽やかなアイスコーヒーによく合います。
レモンの香りをつける。砂糖は控えめにして、食べるときにはオレンジリキュールのマーマレードをたっぷりと塗ってください。グランマニエの香りもコーヒーによく合うと思います。

Here are the ingredients and the recipe. I want to eat it as soon as I think of it, so let's just throw the ingredients in the blender and get going.
ここでは、その材料とレシピをご紹介します。思い立ったらすぐにでも食べたいので、材料をブレンダーに入れて さっそく作ってみましょう。

 

Ingredients and recipe for "Baked Cheesecake with Mixer"

"ミキサーで作るベイクドチーズケーキ "の材料とレシピ

Prep: Preheat the oven to 180°C.
Use a 12cm diameter mold with a removable bottom.

下準備をする。オーブンを180℃に予熱します。
底が取り外せる直径12cmの型を使います。

 

Combine softened cream cheese and sugar in a mixer and blend until smooth.
200g cream cheese
2 tablespoons sugar
柔らかくしたクリームチーズと砂糖をミキサーに入れ、滑らかになるまで混ぜる。
クリームチーズ200g
砂糖大さじ2

Add the lemon juice and eggs to the mixer and blend until the color becomes even.
1 tablespoon lemon juice
1 egg

レモン汁と卵をミキサーに加え、色が均一になるまで混ぜる。
レモン汁 大さじ1
卵1個

Add flour and baking powder to a mixer and blend.
2 tablespoons flour
1/2 teaspoon baking powder
ミキサーに小麦粉とベーキングパウダーを加えて混ぜる。
小麦粉 大さじ2
ベーキングパウダー小さじ1/2

Pour the dough into the mold, flatten the surface, and bake in the oven at 170℃ for 20-25 minutes.
Butter the bottom and sides of the mold, and attach a piece of baking paper cut to fit to make it easier to remove from the mold.

生地を型に流し込み、表面を平らにして、170℃のオーブンで20~25分焼く。
型の底と側面にバターを塗り、型から取り出しやすくするために、サイズに合わせて切ったベーキングペーパーを貼り付ける。

Let cool, then cover with plastic wrap and refrigerate (3 hours or overnight). Spread the liqueur-blended marmalade on top.
Since the cake is not very sweet, I recommend a generous amount of marmalade on top.
Marmalade, as much as you like
Orange liqueur, to taste
冷ました後、ラップをかけて冷蔵庫で冷やす(3時間~一晩)。リキュールをブレンドしたマーマレードを上に塗る。
このケーキはあまり甘くないので、マーマレードをたっぷりとのせるのがおすすめです。
マーマレード(お好みで
オレンジリキュール(適量

You can use any liqueur you like. I think Grand Marnier is also delicious drunk on iced coffee like a cocktail.
お好きなリキュールをお使いください。グランマニエをアイスコーヒーに入れて、カクテルのように飲むのも美味しいと思います。

 

  覚えておこうと思った単語と表現

  • even better is ---
    ---は、なお良い
  • with a touch of acidity
    酸味のある
  • go best with
    と相性が良い
  • delicious in sourness
    酸っぱくておいしい
  • ahead of its season
    季節の先取り
  • citrus-scented
    柑橘系の香りがする
  • less-sweet
    甘さ控えめ
  • refreshing
    さわやかな
  • give it a flavor of 〜
    〜の味をつける
  • generous amount of 〜
    たっぷりの〜
  • as soon as I think of it
    思い立ったらすぐに
  • Let’s get going.
    始めよう、やってみよう、いってみよう
  • until the color becomes even
    色が均一になるまで
  • a piece of baking paper cut to fit
    サイズを合わせて切ったオーブンシート
  • be delicious drunk on 〜
    〜に入れて/にして飲んでもおいしい
   これまでピックアップした単語と表現 アーカイブ

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